Wednesday, May 19, 2010

Al-Kisah ..


actually,BuKan sengaja dikuncikan hati ini.cuma berwaspada agar tidak dipermainkan lagi.Setiap yang berlaku ada hikmahnya.Yup..Memang pun.
Apa yang penting cara kita menjalani kehidupan kita.Yang lepas kita ambil sebagai pengajaran..
Sakitnya bila dipermainkan,Bila orang yang kita percayai yang kita cintan buat kita terluka.Pedih yang amat.Tapi itulah hakikat bercinta.Mesti ada pasang surutnya.
Even susah untuk kita kadang2 memaafkan seseorang itu.Tetapi kita kena belajar 'Forgive and Foget'.But tak semudah itu untuk melupakan mereka yang pernah hadir dalam hidup kita so memang ta boleh na lupakan.Jadi kita ambil sebagai pengajaran dalam hidup agar berhati-hati memilih teman.
Perkara sebegini buatkan diri tak mempercayai cinta kerana takut terkena lagi.
Jadi biarlah kita cari pengalaman,cukup matang untuk membuat sebarang keputusan memastikan yang terbaik untuk kita.Semuanya mengambil masa yang panjang.Tapi Bukan Diri ini tidak mahu untuk fall in love again.
Cuma BELUM mASanya lagi.Biar kita kenali seseorang dengan ikhlas dan jujurnya dia.
Biar kita berkawan.Sampai masa,ada jodoh tak ke mana.

Kepada seseorang yang dah melukakan hati ini.Terima kasih bebanyak kerana menyedarkan diri ini yang love never last kalau hati tak pernah ikhlas.Itu Kau LAH!XXX

Kepada seseorang yang sedaNg mencuri hati ini.ily.Wait fOr Me.imy.yaNG Jujur dan dengan niat yang ikhlas untuk memiliki hati ini.BersAbarlah..Hati ini perlahan-lahan akan diberi pada yang laYak diterima.

Apa PUn,PelAjaran harus menjadi keutamaan..TaK laMa Pun, 3 tahun belajar..Lepas tuh dah boleh bekerja cari pengalaman,cari duit,merasa kehidupan bujang..Kira2 kaLau nak Kawen Pun PLG awaL umo 22..PLg lewat 27 Kot..yekE??Har2..Mak kaTa BELAJAR KasI habiS dulu..hu3.
sbb diri ini sukakan pengalaman,sukakan cabaran,sukakan sesuatu yang extreme tak extreme sangat lahh..kan..huhu .
NaK baGI IMPiaN tercapaI kenalah usaha.
jadikan mimpi menjadi realiti,
kalau sekadar mimpi ta buat apa2,berangan aje.tak guna.
btol tak.kawan3???

~Adios~
2 comments:

eik`S noName said...

owh...jadi hati tgh berduka lara la nie...
xpe2 amik mase...nnt baik la...

learned from mistaken, and be strong

amar haziq said...

lama-lama nanti
pasti ada yang sesuai
jgn berhenti utk terus mencari dan berdoa


jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/